Барселона ще разполага с 50 милиона евро за трансфери през идното лято, съобщава вестник „Спорт“.

Каталунците нямат право да картотекират играчи до 1 януари 2016 година, но това няма да ги спре да осъществят желаните от тях трансфери през предстоящото лято.

От Барселона вече работят усилено по селекцията. Новият спортен директор Ариедо Брайда присъства на мача от Шампионската лига между Ювентус и Борусия Дортмунд, като е следил много внимателно изявите на Пол Погба и Марко Ройс. Брайда също така е провел среща с агента Мино Райола.

Сред набелязаните от Барселона играчи са още Данило от Порто, Бернд Лено от Байер Леверкузен, Марко Верати от Пари Сен Жермен и Пауло Дибала от Палермо.

Барселона не е склонен да плати повече от 25 милиона евро за Данило, което може да се окаже проблем за каталунците, тъй като те имат сериозна конкуренция за подписа на бразилеца, който е желан още от Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. 

"Блаугранас" е подготвил сума от около 20 милиона евро за германския национал Бернд Лено. Барселона може да извади още около 30 милиона евро за Марко Ройс от Борусия Дортмунд.