След четиричасово заседание ръководните фактори в Барселона взеха решение да подадат молба в Апелативната комисия на ФИФА относно случая с Арда Туран.

От клуба поясниха, че не са получили отговор от ФИФА относно тяхното запитване за картотекирането на турския футболист.

Ръководството на Барселона ще подаде молба пред Апелативната комисия на ФИФА в четвъртък. Каталунците ще настояват да получат разрешение да картотекират Арда Туран.

Ако Барселона получи отказ от страна на Апелативната комисия, каквито са очакванията, каталунците ще потърсят своите права Арбитражният спортен съд в Лозана.

Според вестник „Марка“ от ФИФА са отказали на Барселона възможността да картотекират Туран.

Агентът на Туран: Арда не вярва, че ФИФА ще му разреши да играе

В Барселона и Испанската футболна федерация все още не са получили писмото на ФИФА.

Каталунците искат да се възползват от разпоредбите на Испанската футболна федерация, които позволяват при трайна контузия на даден футболист, той да бъде заменен от друг.

Барселона иска да се възползва от възможността да използва Туран в мачовете в Примера дивисион и Купата на Краля.

Ръководството на Барселона не планираше първоначално да направи подобни постъпки, но в крайна сметка бе взето решение да се направи опит Арда Туран да бъде картотекиран.

Ако ФИФА разреши картотекирането на Арда Туран, то той ще може да играе за Барселона в мачовете от Примера дивисион и Купата на Краля. В регламента на Шампионска лига обаче не се позволяват подобни промени.

Припомняме, че заради нарушаване на трансферните правила, във връзка с привличането на играчи до 18 години, през миналото лято тимът от „Камп Ноу“ понесе тежък удар, след като от ФИФА забраниха на отбора да картотекира нови играчи до 1 януари 2016 година.