Вратата на Барселона е отворена за голямата звезда Лео Меси да остане в клуба до края на кариерата му. Това разкри президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, според когото аржентинецът е най-великият футболист в историята. 

Нападателят е обвързан с "блаугранас" до 2019 г. Ако изпълни договора си докрай, той ще бъде на 32 години и определено остава място в за още едно дългосрочно обвързване с тима и след това. 

Меси е в Барселона от 13-годишен и вече отбеляза своя гол номер 400 във всички турнири с екипа на отбора. Никой друг играч не е бележил толкова за каталунците, а по всичко личи, че нападателят няма да спре дотук. 

"Много е хубаво да имаш в отбора си лидер като Меси. Той не само е най-добрият в света, той е най-добрият в историята на футбола. Затова той винаги ще има място при нас, може да остане в Барселона докато реши да спре с футбола", сподели Бартомеу. 

В началото на годината се появиха информации, че аржентинецът може да напусне в посока Челси заради конфликт с наставника Луис Енрике. Но разногласията бяха изгладени и Меси е в невероятна форма.