Ръководството на Барселона е убедено, че до две седмици ще може да обяви името на новия генерален спонсор на клуба.

Шефовете на клуба се намират на финалната фаза в преговорите с две компании, които искат да заемат мястото на катарските авиолинии.

В Барселона не бързат, тъй като искат да подпишат договор при най-добрите възможни условия за клуба.

Очакванията са в следващите десет дни до две седмици от Барселона да подпишат официално договор със своя нов спонсор.

Не е изключено новият спонсор на Барселона да не присъства на екипите на отбора за следващия сезон.

Договорът на Барселона с катарските авиолинии изтича в края на юни.

Шефовете на Барселона сериозно обмислят идеята отборът една година да играе без официален спонсор. За последно каталунците играха без официален спонсор на екипите си през сезон 2005/06.

През изминалото лято се говореше, че бившият вицепрезидент на Барселона Хавиер Фаус е постигнал споразумение с Катарските авиолинии за продължаването на договора, като азиатската компания трябваше да инвестира 240 милиона евро в каталунския клуб. Новият договор трябваше да бъде за срок от четири години. Освен това клубът трябваше да получи бонус от 15 милиона евро при подписването на новия контракт, а също така авиокомпанията се задължаваше да плаща по 5 милиона евро бонус при спечелена Шампионска лига. След провеждането на изборите обаче Фаус бе премахнат от екипа на президента Хосеп Мария Бартомеу и се наложи да се водят нови преговори, а постигнатото споразумение не влезе в сила.

Авиокомпанията спонсорира Барселона от 2010 година насам.

По силата на настоящия контракт с Катарските авиолинии, Барселона получава 45 милиона долара годишно.

Каталунците се борят да получат годишно финансиране от спонсора си минимум в размер на 70 милиона евро, което ще бъде най-високото в света на футбола.