Испанският шампион Атлетико Мадрид триумфира с още един трофей в навечерието на новия сезон. "Дюшекчиите" спечелиха Купа Еуроамерикана, която се проведе в САЩ. 

На своеобразния финал на надпреварата те надделяха след изпълнение на дузпи с 4:3 над местния Сан Хосе Ърткуейкс. В редовното време двата тима не успяха да си отбележат голове. 

Испанците все още са в начална фаза на подготовката си, а и бяха без трима от основните си играчи. Това са Диего Годин, Марио Манджукич и Тиаго Мендеш. Това се отрази на играта им, но те все пак показаха класа. 

Повечето положения в двубоя се откриха пред техните нападатели. В 40-та минута мадридчани дори получиха право да изпълнят дузпа, но Раул Гарсия не беше точен и пропиля най-чистата възможност за тима си в редовното време. 

Иначе и двата тима можеха да се поздравят с успеха преди наказателните удари, но вратарите им показаха класа и така всичко трябваше да се реши с ударите от 11-те метра, при които играчите на Атлетико показаха по-здрави нерви и победиха. 

"Дюшекчиите" продължават с турнето си в Северна Америка. Следващата им проверка е с мексиканския Америка и ще се проведе в родината на противника на мадридчани.