Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че няма никакво намерение да привлича нов футболист на мястото на контузения Сами Кедира. Засега Анчелоти смята да използва Касемиро на позицията на Кедира, а ако това не проработи, не изключва и промяна на схемата на игра.

„Имам две решения – едното е да поставя играч със сходни качества на мястото на Кедира, другото – да променя схемата. Най-важното е играчите ми да се чувстват удобно, в каквато и система да избера,“ коментира Анчелоти, и добави, че Касемиро се намира в отлична форма.

Наставникът на Реал Мадрид говори пред медиите на представянето на новата си книга, озаглавена „Моето коледно дърво“.

„Кедира е много важен футболист за нас, но съм убеден, че ще намерим решение. Ще се оправим,“ заяви още Анчелоти. „Иско също може да се опита да играе там, но се чувства по-удобно зад нападателите.“

„Дали Кристиано ще вземе Златната топка? В момента, точно сега, той е най-добрият в света,“ добави специалистът.

Той призова ФИФА и УЕФА да помислят малко върху календара, който насища футболния сезон с твърде много мачове, взети и тези на националните отбори.

В книгата си, Карло Анчелоти разказва за треньорската си кариера, за еволюцията на тактическите схеми, отношенията между играчите, и неговите връзки с лидерите на тима.

„Невъзможно е всички да са щастливи. В един клуб е най-важно да има уважение. Не може винаги да казваш „Да“, понякога трябва да отказваш,“ споделя Анчелоти.

Специалистът добави, че се надява играчите му – Кристиано Роналдо, Лука Модрич, и Карим Бензема – да успеят заедно със своите национални отбори Португалия, Хърватия и Франция, и да играят следващото лято на Световно първенство.

„Тук съм с огромна мотивация – да помогна на Реал Мадрид да спечели десетия си трофей в Шампионската лига,“ завърши Карло Анчелоти.