Формата на Лионел Меси в началото на календарната 2015 година е видна за всички. Когато обаче и цифрите го потвърждават, дори и най-върлите критици няма какво да кажат.

Аритметиката на каталунския ежедневник „Спорт“ показва, че в момента виждаме най-силното януарско представяне на аржентинския маестро от Барселона в цялата му кариера. С 8 гола в 495 игрови минути дотук, той средно се разписва на всеки 61,85 минути.

Това постижение е без аналог в 9-те сезона на Бълхата в първия отбор на „блаугранас“. Досегашната най-добра успеваемост на Меси в началото на календарна година беше през януари 2006, когато той се разписваше средно на 68,14 минути.

От изданието отчитат, че всичко за звездата се преобръща след загубата от Реал Сосиедад на 4-и януари, когато Меси започна на пейката и влезе на почивката, за да запише 45 минути без попадение.

Последва гол от дузпа при 5:0 над Елче за Купата на Краля и още един при 3:1 над Атлетико Мадрид в мача за първенство. Меси получи почивк за реванша срещу тима на Гари Родригес, за да се върне с хеттрик в мрежата на Депортиво Ла Коруня насред „Риасор“. После дойде победният гол срещу Атлетико в първия четвъртфинален мач за Купата, а в сблъсъка срещу Елче за първенство Меси добави нови две попадения на сметката си.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Следете Gong.bg във Фейсбук

Следвайте личните профили на Ники Александров във Фейсбук и Туитър