Байерн Мюнхен е шампион на Германия за трети пореден път (и общо 25-и в историята си) – това бе равносметката след загубата на Волфсбург с 0:1 като гост на Борусия Мьонхенгладбах в 30-ия кръг на Бундеслигата. „Жребчетата“ завзеха третото място с гол в продължението на Макс Крузе, който в същото време попари и без едва забележимите теоритични шансове на „вълците“ да притеснят Байерн.

Домакините първи можеха да открият резултата в средата на първата час, когато Патрик Херман получи чудесно подаване в наказателното поле и шутира много добре, но сантиметри го разделиха от това да намери целта.

Към края на първата част звездата на гостите Кевин де Брюин също получи възможност да се разпише, но стреля над гредата.

След почивката „жребчетата“ натиснаха доста по-сериозно и в 50-ата минута Диего Беналио показа страхотна класа. Херман отново беше намерен на отлична стрелкова позиция и засече топката от упор, ала швейцарският страж намери начин да отбие. Малко след това крайният бранител на домакините Оскар Вент намери пространство за стрелба от десетина метра, ала го стори над напречната греда.

Четвърт час преди края Макс Крузе също бе на косъм от попадението. Нападателят се озова на удобна позиция в пеналта, но също не можа да застраши по-сериозно Беналио, шутирайки над вратата.

Борусия дочака сладкия успех в първата минута от добавеното време, когато изплетоха отлична атака, а Фабиан Джонсън достави чудесна топка за Крузе, който разстреля Беналио с удар под гредата – 1:0.

Това бе повече от достатъчно да стартира празненствата в Мюнхен, а Мьонхенгладбах да излезе трети с 57 точки, на 2 пред четвъртия Байер Леверкузен. Борусия сега може да стъжни живота на Волфсбург до края на шампионата, тъй като „зелено-белите“ имат само 4 точки аванс пред тях.