Борусия Дортмунд допусна поредната си издънка в Бундеслигата и в 12-ия кръг пропиля аванс от два гола, за да стигне само до 2:2 като гост на новака Падерборн. Футболистите на Юрген Клоп не успяха да надградят над победата си над Борусия Мьонхенгладбах в предния кръг и все так остават в дъното на таблицата.

„Жълто-черните“ имаха всички предпоставки да вземат мача, като се започне от вризвното начало. Още в 12-ата минута Ерик Дурм направи отлично включване отляво по атаката и поднесе на тепсия топката за Пиер-Емерик Обамеянг, който от няколко метра разстреля вратаря Крузе. В средата на полувремето габонецът пропиля много изгоден шанс да увеличи аванса на тима си, а в 28-ата минута гол на Хенрих Мхитарян правилно не бе зачетен заради засада.

Борусия успя да нанесе наглед съкрушителен удар в продължението на първата част. Гостите организириха чудесна комбинация през центъра на терена, в края на която Обамеянг пое с гръб и пусна уникален извеждащ пас към Марко Ройс, а германецът безпощадно прониза долния десен ъгъл.

След паузата Обамеянг извади най-доброто у Лукас Крузе, който в 57-ата минута отрази страхотен шут, насочен към горния ляв ъгъл.

Като от нищото домакините успяха да намалят в три минути след това. Падерборн хвана Борусия на контраатака, а Лукас Руп показа завидна техника първо за да овладее подаването на Бакалорж, а след това за да финтира съперник, преди да шутира точно в долния десен ъгъл.

Нещата се влошиха още повече за гостите, след като в 67-ата минута Ройс получи поредната си тежка травма и трябваше да напусне терена принудително.

 

Това даде значим импулс в играта на домакините, които не се предадоха до края и бяха възнаградени. В 82-ата минута Сюлейман Коч изпрати чудесно центриране от ъглов удар, а на пъва греда Махир Саглик засече с глава, пращайки кълбото в обратния ъгъл за крайното 2:2.

Така Дортмунд се изкачи с една позиция до 14-ото място с 11 точки от 3 победи, 2 равенства и 7 загуби дотук. Падерборн пък остава 9-и с 5 пункта повече в актива си.