Един от закъсалите грандове в Бундеслигата Вердер Бремен взе изключително ценна победа в първия си мач от пролетния дял на шампионата. На своя "Везерщадион" бременци надделяха над прекия си конкурент за оцеляване Херта с 2:0 и взеха голяма глътка въздух. 

В герой за тима си се превърна аржентинският национал Франко ди Санто. Нападателят се разписа по веднъж в двете полувремена и донесе изключително важните три точки на отбора си. 

Мачът започна с подчертан натиск на Вердер, като играчите му явно бяха решили да не оставят никакви възможности на противниците си. Яник Вестергаард и Янек Щернберг имаха два страхотни шанса в началото, но ги пропиляха. 

Дейви Зелке в средата на полувремето и Филип Баргфреде в самия му край също изпуснаха два страхотни шанса за домакините, но гол преди почивката все пак влезе в мрежата на берлинчани. 

В 44-та минута Тео Гебре Селасие проби страхотно през центъра и намери на стрелкова позиция Ди Санто. Аржентинецът с прекрасен прехвърлящ удар не остави шансове на вратаря на Херта и откри резултата. 

В началото на втората част Златко Юнузович също пропусна, но в 69-та минута интригата в мача приключи. Клеменс Фриц намери по перфектен начин Франко ди Санто и нападателят с хладнокръвна изява в наказателното поле реализира за 2:0. 

До края Зелке можеше да направи резултата класически, но не беше точен и в крайна сметка този резултат се запази до края на двубоя. Това беше жизненоважно за домакините от Бремен. 

Те излязоха от опасната зона и вече имат 20 точки, с които се изкачиха до 12-то място. Херта остава с 18 и е все по-близо до мястото, което след края на сезона осигурява среща с третия във Втора Бундеслига в директен спор за място в елита.