В Шалке 04 са впечатлени от физическата подготовка на новото си попълнение Жуниор Кайсара, който премина при "кралскосините" от Лудогорец.

Старши треньорът на Шалке Андре Брайтенрайтер определи бразилеца за "машина", а повод за думите му бяха резултатите, показани от Кайсара в изследванията, направени в първия ден на подготовката на тима. Според специалиста, бившият играч на българския шампион вече е готов за началото на Бундеслигата.

"Когато се прибрах вкъщи вечерта и видях резултатите, бях впечатлен. Не съм виждал по-добри показатели от тези на Жуниор. Той е машина", заяви Брайтенрайтер пред сайта на Шалке. "В общи линии, той вече е достатъчно готов за старта на сезона."

"Сигурен съм, че той има качествата да се превърне в страхотно попълнение за нас по крилото. Неговата динамика ще ни позволи да създаваме голямо напрежение по фланга."

Самият Кайсара също говори за себе си и своята игра: "Моята сила е да подкрепям атаката възможно най-добре. Често опитвам да играя в противниковата половина. Когато първо дойдох в Европа, работих много в тактическия план на играта и подобрих дефанзивните си качества. Ако не можех да играя в защита, може би нямаше да мога да премина в отбор като Шалке."