Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел застана твърдо зад думите си, че неговите футболисти са фаулирани прекалено често в хода на мачовете. Преди двубоя срещу Херта от Бундеслигата наставникът подчерта, че въпреки случващото се никога не е искал червен картон за конкретен играч.

Повод за тези коментари стана срещата от предишния кръг, в която „жълто-черните“ отстъпиха с 0:2 от Байер Леверкузен. След двубоя Тухел се изказа много остро за крайно твърдия подход на съперника, а изказването му вдигна шум в Германия. „Противникът пресече всякакви граници. Обикновено ако един тим направи толкова много фаулове в даден мач, няма за завърши с 11 души“, отбеляза тогава ядосаният специалист.

Стигна се до това, че наставникът на Херта Пол Дардай разкритикува Тухел с твърдението, че неговите приказки могат да повлияят върху решенията на реферите оттук нататък. Треньорът на Борусия не скри, че е изненадан от мащаба на реакцията след неговото изказване. „Изненадан съм, че дискусията около фауловете беше раздухана извън всякакви граници. Аз самият много рядко преглеждам броя нарушения, когато чета статистиката от даден мач. Не съм изисквал червени картони за каквото и за когото и да било. Единственото, което критикувах, бе дисбалансът между извършените и претърпените нарушения“, каза Тухел.

„Според мен 20 фаула в един мач са доста над допустимото. Въпреки цялото съревнование, не мисля, че това е начинът да се играе футбол. Точно сега е под въпрос дали ще имаме 16 играчи от първия отбор готови за мача с Херта. Ще трябва да прибавим и част от юношите“, допълни Тухел.