Третодивизионният Арминия Билефелд хвърли една от бомбите в тазгодишното издание на турнира за Купата на Германия. Бившият отбор на Галин Иванов изхвърли от надпреварата елитния Вердер Бремен. 

На своя "Билефелдер Алм" домакините надделяха с 3:1 след бойка игра и продължиха напред. В герои за тима се превърнаха Мануел Юнглас и Себастиан Шупан, които отбелязаха попаденията за историческия успех. Първият се разписа два пъти. 

За "бременските музиканти" единственото попадение отбеляза Клеменс Фриц, но то беше крайно недостатъчно за нещо различно от малко очаквана загуба и конфузно отпадане от турнира още на осминафиналите. 

Играчите на Арминия показаха феноменална успеваемост. При единствения си точен удар във вратата преди почивката Мануел Юнглас откри резултата в 32-та минута след асистенция на Том Шюц и хвърли трибуните в екстаз. 

Гостите от Бремен атакуваха повече, обстрелваха вратата, но все неточно. А домакините от Билефелд продължиха да са убийствено успешни. В 57-та минута Шупан с втория точен удар за домакините в мача преодоля стража за втори път - 2:0. 

Клеменс Фриц върна интригата в 76-та минута с попадението за Вердер, но всичко за елитния тим приключи в 83-та минута след втория гол на Мануел Юнглас. Този резултат се запази до края и лидерът в Трета Бундеслига изхвърли елитния представител. 

В другия ранен мач от Купата на Германия, Волфсбург очаквано отстрани слабака Лайпциг след победа с 2:0 като гост. Даниел Калигури в 21-та минута откри след асистенция на Кевин де Брюин, а в 57-та минута Тим Клозе сложи точка на спора с втория гол в мача след перфектно изпълнение с глава след корнер.