Борусия Дортмунд наивно изпусна две точки в преследването на шампиона Байерн. Вестфалците завършиха наравно 2:2 у дома с новака Дармщад и вече изостават на четири точки от баварския колос. 

Момчетата на Томас Тухел направиха пълен обрат, след като до 63-та минута губеха с 0:1, но изпуснаха трите точки в последната минута, когато Айтак Сулу изравни за гостите. 

Мачът започна с натиск на домакините и те очаквано имаха инициативата, но Марко Ройс и Пиер-Емерик Обамеянг направиха пропуски. И те бяха полети със студен душ в 17-та минута, когато Дармщад поведе. 

Тогава Джером Гондорф намери Марсел Хелер и той с мощен шут в горния ляв ъгъл на вратата не остави шансове на стража на домакините. Това ги накара да се хвърлят в нападение, но до почивката така и не стигнаха до попадение. 

Преднината на Дармщад се задържа до 63-та минута, когато усилията на Борусия най-после дадоха резултат. Тогава Матиас Гинтер намери перфектно Пиер-Емерик Обамеянг и последният от близка дистанция нямаше как да сбърка. 

Само осем минути по-късно пълният обрат вече беше налице, а в герой се превърна Обамеянг с второто си попадение. Този път той се разписа след асистенция на преотстъпения от Манчестър Юнайтед Аднан Янузай и "Сигнал Идуна Парк" вече предвкусваше победата. 

Но не би. Въпреки че ударите към вратата бяха 15:2 в полза на вестфалците, едва вторият в очертанията ѝ в полза на гостите се превърна и във втори гол за Дармщад и беше с цената на точката за новаците. Айтак Сулу го вкара и се превърна в герой за своя тим. 

Така след този развой Борусия има вече 17 точки на втората позиция и е застигнат от Шалке, който е с 16 на третото място. Дармщад пък се укрепи в средата на таблицата с 10 точки и диша малко по-спокойно.