Краят на трансферния прозорец наближава и това явно води до някакво особено напрежение сред футболистите. След като снощи Радамел Фалкао прибърза и пусна съобщение в Туитър, че е играч на Реал Мадрид и впоследствие се отрече от него, сега нещо подобно стори и Марко Ройс. 

Звездата на Борусия Дортмунд не говори за собствен трансфер някъде, въпреки че цяло лято го искаха всички европейски грандове. Той се изпусна за предстоящото завръщане в "жълто-черните" редици на японеца Шинджи Кагава. 

В момента той се подвизава в Манчестър Юнайтед, след като беше взет от вестфалците преди две години. Новият мениджър Луис ван Гаал не смята да разчита на него и го постави в трансферната листа. И по всичко личи, че Борусия ще си го върне. 

А как се разбра за всичко това? От едно непремерено изказване на Ройс, в което той каза пред репортерите следното: "Сигурен съм, че Кагава ще ни помогне много като, ъ-ъ-ъ, би ни помогнал много, ако го вземем."

Иначе тази изпусната реплика и завръщането на Кагава са зле пазена тайна от страна на Борусия Дортмунд. Японецът е чакан днес в Германия за медицински прегледи и най-късно утре се очаква да се оформи документално завръщането му в тима.