Въпреки наскоро появилата се информация в публичното пространство, че звездата на баварския гранд Байерн Мюнхен Франк Рибери е близо до подписване на договор с Реал Мадрид, според каталунския ежедневник Sport, все по-вероятно е френският национал да се озове в Барселона след края на сезона.

Според изданието, самият футболист предпочита "Камп Ноу" като следваща дестинация в кариерата си, а между него и клуба вече има постигната устна договорка, оставайки единствено да се договори трансферната сума, която Байерн трябва да получи за услугите на крилото.

Твърде вероятно е германският клуб да използва интереса на Реал Мадрид към французина, за да предизвика увеличаване на цената му, но е възможно е в последствие тя да бъде дори намалена, ако по посока "Алианц Арена" поеме беларусинът Александър Хлеб, към когото "баварците" проявяваха интерес още миналото лято.

Президентът на Байерн Румениге също заяви, че Рибери може да напусне отбора през летния трансферен прозорец, но ръководството на отбора ще направи всичко по силите си, за да задържи французина.