Байерн Мюнхен постигна поредна победа в Бундеслигата, след като в мач от седмия кръг победи като гост Майнц с 3:0. Роберт Левандовски вкара два гола, с което направи сметката си от началото на сезона 10 попадения и 7 само в последните 2 двубоя. Дъглас Коста пък оформи крайното 3:0.

Българският национал Тодор Неделев отново не попадна в групата на своя отбор.

Мачът в Майнц започна с равностойна игра и без особени положения за гол. Сякаш от нищото обаче баварците получиха право да изпълнят дузпа, след като в 20-ата минута Пабло Де Бласис извърши фаул в наказателното поле.

Зад топката застана обичайният изпълнител Томас Мюлер, който обаче стреля високо над вратата и така пропусна да открие резултата.

До края на полувремето двата тима имаха по една по-сериозна възможност. В 28-ата минута Йошинори Муто проби майсторски, но ударът му не уцели вратата, а малко след това мощен изстрел на Дъглас Коста бе избит от Лорис Кариус.

Малко след подновяването на играта обаче Роберт Левандовски продължи головата си серия след петте попадения за 9 минути във вратата на Волфсбург по-рано през седмицата. В 51-ата минута Кингсли Коман центрира отлично отдясно, а в наказателното поле Левандовски бе заел отлична позиция и с майсторски удар с глава реализира за 1:0, което бе негов гол №100 в Бундеслигата.

В 63-ата минута бе ред и за втория гол в мача на поляка. Той бе изведен очи в очи с Кариус, благодарение на пас на Артуро Видал, след което мина покрай вратаря и вкара в опразнената врата за 2:0.

Край на интригата постави Кингсли Коман в 68-ата минута. Френското крило реализира своя втори гол с екипа на Байерн, след като получи успореден на голлинията пас от Дъглас Коста и от близко разстояние само трябваше да чукне топката в опразнената врата.

До края на мача най-интересното положение бе изстрел на Кристиан Клеменс, който удари гредата. В самия край пък Чаби Алонсо реши да подава на Левандовски вместо да стреля от удобна позиция и така пропусна да вкара четвърти гол.

Така Байерн продължи с перфектната си серия – 7 победи от 7 мача и голова разлика 23:3. С 21 точки баварците са уверено на първо място в класирането, с 5 точки пред Борусия Дортмунд като „жълто-черните“ са с мач по-малко. Майнц е на 10-а позиция с 9 точки.

В останалите мачове, играни в събота:

Аугсбург – Хофенхайм 1:3

Щутгарт – Борусия Мьонхенгладбах 1:3

Вердер Бремен – Байер Леверкузен 0:3

Волфсбург – Хановер 1:1