Четвърта поредна загуба в Бундеслигата допусна грандът Борусия Дортмунд, след като отстъпи като домакин от Хановер 96 с 0:1. Воденият от Юрген Клоп тим, който няма загуба в Шампионската лига, продължава с издънките в немското първенство. Борусия остава със 7 точки след 9 кръга и е само на една точка от зоната на изпадащите. Отборът на Хановер пък вече има 13 точки в актива си.

Въпреки тоталното превъзходство Борусия така и не успя да реализира във вратата на съперника. Гостите можеха да попарят Борусия още в 7-ата минута, когато бившият играч на домакините Леонардо Битунгорт получи топката в наказателното поле и стреля, но топката мина на сантиметри от дясната греда. Тимът от Дортмунд постепенно овладя инициативата, като в 12-ата минута Хенрих Михтарян овладя и стреля от около 19 метра, но стражът на Хановер Рон-Роберт Цилер изби в корнер. Нов шанс се откри пред Борусия в 19-ата минута, като Матс Хумелс отправи удар с глава, но вратарят отново се справи. Само минута по-късно Марко Ройс овладя топката, след добър пас и стреля, но топката прелетя вдясно от вратата. Още едно добро положение създадено от домакините през първото полувреме можеше да доведе до откриване на резултата, но Ройс пропусна.

Хановер 96

източник: Gulliver/Getty Images

Второто полувреме стартира с надмощие за Борусия Дортмунд, като две минути след подновяването на играта пак Марко Ройс пропусна чудесна възможност. Пропуските на домакините бяха наказани в 61-ата минута, когато японецът Хироши Кийотаке реализира за 1:0 в полза на Хановер 96, след технично изпълнение и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата пазена от Роман Вайденфелер. В 76-ата минута Адриан Рамос нанесе удар с глава, след като засече едно центриране, но стреля вляво от вратата. Хенрих Михтарян пропусна ново положение за домакините пет минути преди края, когато вратарят Цилер отново демонстрира класа и спаси. Гостите, които в последните си срещи отнесоха общо 7 гола при пораженията от Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах, останаха с човек по-малко в 89-ата минута, когато Тобиас Стилер получи втори жълт и съответно червен картон. Въпреки натиска си обаче тимът от Дортмунд така и не успя да реализира гол във вратата на Хановер 96.

Щутгарт

източник: БГНЕС

В друг изключително интересен сблъсък Щутгарт измъкна успеха като гост на Айнтрахт Франфурт след общо девет гола и краен резултат 5:4. Така тимът на Щутгарт спечели ценни три точки и натрупа 9 в актива си, с което изпревари Борусия Дортмунд в класирането. Айнтрахт пък остана с 12 точки. Домакините откриха в 21-ата минута с гол на Александър Мадлунг. Щутгарт обаче изравни и поведе с 2:1 след два бързи гола за две минути – в 34-ата и 36-ата минута. Двете попадения бяха дело на австриеца Мартин Харинк. В 51-ата минута Щутгарт направи резултата 3:1, благодарение на Кристиан Гентнер, който оползотвори удобен пас от румънеца Александру Максим и може би смятаха двубоя за приключен, но най-интересното тепърва предстоеше.

Второ действие на шоуто във Франкфурт стартира в 57-ата минута, когато Александър Мейер стопи пасива на домакините на 2:3 с изстрел в долния десен ъгъл на вратата на Щутгарт. Само 4 минути по-късно Айнтрахт изравни за 3:3 с гол на Стефан Айгнер, а след още 4 минути – в 65-ата домакините поведоха с 4:3 след втория гол на Александър Мадлунг в мача. Но и това не бе всичко. В 81-ата минута Щутгарт изравни за 4:4 с попадение на Тимо Вернер, който вкара брилянтен гол, а след само 3 минути Кристиан Гентнер донесе крайния успех на гостите, реализирайки за 5:4. В 86-ата домакините останаха с човек по-малко след като Харис Сеферович получи червен картон за грубо нарушение.

В останалите срещи от 9-я кръг Аугсбург победи Фрайбург с 2:0 и излезе на девета позиция в Бундеслигата с 12 точки. Попаденията реализираха Пол Верхаег от дузпа в 11-ата минута и Халил Алтънтоп в 66—ата минута.

Хофенхайм излезе на второ място във временното класиране в Германия след победа над Падерборн с 1:0. Домакините натрупаха 17 точки в актива си и изостават на 3 точки от лидера Байерн Мюнхен, който е с мач по-малко. Себастин Руди пропусна дузпа за Хофенхайм в 5-ата минута, но домакините все пак стигнаха до успеха с гол в 73-ата минута, дело на Кевин Воланд.

Херта пък записа успех с 3:0 над Хамбургер и вече има 11 точки в актива си. За домакините се разписаха Енис Бен Хатира в 59-ата и 85-ата минута и Джон Хейтинга в 65-ата минута.