Подновяването на първенството в Бундеслигата не се оказа успешно за германския шампион Байерн Мюнхен. В двубой от 7-ия кръг баварците завършиха 2:2 като гости на Айнтрахт Франкфурт.

Така немският колос записа трети пореден мач без победа. Негативната серия започна със загуба от Атлетико Мадрид в Шампионската лига, след което последва и реми с Кьолн, за да се стигне до драматичното равенство с Айнтрахт.

Байерн бе по-активните отбор през по-големи периоди от мача, но домакините на два пъти успяваха да изравнят като при втория дори бяха с човек по-малко.

Карло Анчелоти бе дал почивка на някои от титулярите си, но всичко изглеждаше по план в 10-а минута, когато след пас на Дейвид Алаба, Ариен Робен откри резултата с удар от малък ъгъл.

Айнтрахт обаче попари колоса с изравнителен гол в края на първото полувреме. Той бе дело на Саболд Хушчи, който получи топката в добра позиция след щастлив рикошет и успя да реализира за 1:1.

В 62-ата минута Байерн отново излезе напред след поредния гол на младата звезда на тима Йосуа Кимих. След центриране от корнер, Хумелс стреля от границата на наказателното поле, а топката стигна до Кимих, който успя да я насочи във вратата.

3 минути по-късно голмайсторът на домакините Хушчи получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко, което изглеждаше и край на надеждите на Айнтрахт.

Домакините обаче успяха да стигнат до ново изравняване. В 78-ата минута остър пас в наказателното поле на Тимъти Чандлър бе засечен с гърди от Марко Фабиан, който успя да я насочи в опразнената врата за крайното 2:2.

Байерн остана лидер с актив от 17 точки, но вече има само 2 пред втория Кьолн, който в същото време надигра Инголщад с 2:1. Айнтрахт е на седма позиция с 11 точки.

В другите мачове в събота:
Аугсбург - Шалке 1:1
Борусия Мьонхенгладбах - Хамбургер ШФ 0:0
Хофенхайм - Фрайбург 2:1