Байерн не срещна особени затруднения в домакинството си на Борусия Мьонхенгладбах и с лекота надделя с 2:0. Всичко беше решено още в първия половин час, когато паднаха и попаденията. 

Те бяха дело на Артуро Видал и Дъглас Коста, а до края на мача момчетата на Карло Анчелоти се задоволиха с това да опазят преднината си и благодарение на това се утвърдиха спокойно на челото. 

Мачът започна във вихрено темпо за домакините, а невероятни шансове за гол пропиляха Рафиня и Роберт Левандовски, като последният тресна и греда. В 16-та минута обаче голът падна. 

Тогава Рафиня центрира перфектно от десния фланг и качи топката на главата на Артуро Видал, като за чилиеца остана лесната задача - да прониже вратаря на съперника и да открие резултата. 

Всичко като интрига в този мач приключи в 30-та минута. Тогава подобна атака, като тази на Рафиня, се разви по другия фланг. Там Дейвид Алаба центрира перфектно, Съглас Коста свали на гърда, с което преодоля защитник и с мощен шут се разписа за 2:0. 

До почивката повече попадения не паднаха, а до голяма степен това се дължи и на намалените обороти от страна на баварците, които държаха комфортно развоя на битката в ръцете си. Те продължиха по подобен начин и след подновяването на играта. 

Единственият сериозен шанс, който можеше да промени развоя на мача в полза на Борусия Мьонхенгладбах, беше в 71-та минута, но тогава ударът на Андре Хан срещна дясната греда. 

В крайна сметка повече голове не паднаха и Байерн си взе заслужената лека победа. Така Байерн се утвърди на върха с 20 точки, с три повече от Херта и сложи край на серията от два поредни мача без успех. Гладбах пък е на 10-то място с 11 точки.