Борусия Дортмунд се класира на четвъртфинал за Купата на Германия, след успех с 2:0 при гостуването си на Динамо Дрезден.

Първото полувреме бе сериозно лишено от опасности, и бе помрачено най-вече от контузията на Марко Ройс в средата му. Ройс получи нелепа травма в 20-та минута, и отстъпи мястото си на Хенрик Мхитарян.

Дрезден в никакъв случай не отстъпваше инициативата на гостите, и точно обратното, в доста моменти успяваше да натика Борусия в и около наказателното му поле. В 29-та минута Динамо имаше претенции за дузпа, но остана без сигнал от арбитъра.

Мхитарян внесе малко движение в атаките на Дортмунд, но завършващите пасове куцаха за гостите. Реална голова ситуация нямаше пред нито един от двата отбора за първите 45 минути.

Всичко интересно стана през второто полувреме, а още в петата минута от него Чиро Имобиле откри резултата, след груба грешка в защитата на Дрезден. Имобиле пресече успореден пас на вратата, и напредна сам срещу стража, за да направи лесното за него и да реализира.

Джъстин Ейлърс имаше шанс да изравни само три минути по-късно, но ударът му бе блокиран от Мичел Лангерак.

В 77-та минута Адриан Рамос пропусна да удвои преднината на Борусия, като за късмет на Дрезден топката се отби в гредата, а след това потанцува на голлинията, преди да излезе.

В 90-та минута отново Имобиле бе на точното място, и остана напълно непокрит на десетина метра от вратата, при подаването на Якуб Блажчиковски, и за него остана лесното - да прати снайпер в мрежата за 2:0, за да оформи крайния резултат.

В другия късен мач, Фрайбург победи Кьолн с 2:1, и също продължава напред.

Антони Уджа даде преднина за Фрайбург, като си отбеляза автогол, още в 18-та минута. Само минута по-късно Владимир Дарида покачи на 2:0, и даде сериозен аванс на домакините.

В 65-та минута Дарида пропусна да реши всичко, след като Матиас Леман направи дузпа, но Дарида би слабо и Тимо Хорн спаси.

Чак в 89-та минута Кьолн се разписа, за почетното 2:1, като точен бе Дейверсон, от малко разстояние.