Байер Леверкузен се наложи с 2:0 над Кайзерслаутерн и се класира на четвъртфинал за Купата на Германия.

Елитният тим се нуждаеше от продължения, и вкара два гола в добавеното време, за да си осигури мястото напред.

И двата отбора не се колебаеха, и от самото начало започнаха с твърди фаулове, но Байер бе по-острият състав и търсеше повече попадение.

В 29-та минута Белараби прати топката в мрежата, но вече бе прозвучал сигнал на рефера за засада.

Две минути по-късно Лено спаси Байер, след удар на Матмур с глава.

Завършващият пас сериозно куцаше на домакините, които иначе владееха повече инициативата. Кайзерслаутерн обаче изглеждаше много опасно на контраатака, а действаше и супер концентрирано в защита.

През второто полувреме Леверкузен дръпна спирачките, и не показа много интересни неща. Гостите пък имаха претенции за дузпа, след като Тим Хюбах нацели с топката в ръката Хакан Джалханоглу, но бе твърде близо, и арбитърът прецени, че няма основания за наказателен удар.

Именно Джалханоглу бе в основата на една от най-големите опасности за Байер, в 76-та минута, когато ударът му бе отразен с мъка от Мюлер и се отби в гредата.

Леверкузен сериозно натисна в последните десетина минути от мача, но Кайзерслаутерн се защитаваше повече от стабилно, и стигна до продълженията. И двамата вратари се представяха отлично до момента, което предвещаваше и обещаващи продължения, и евентуални дузпи.

До такива обаче не се стигна, след като Байер показа тотално различно лице в добавеното време.

В 93-та минута Леверкузен претендира за дузпа, за игра с ръка на Хюбах, но отново нямаше сигнал. В 97-та минута Белараби нацели и греда, а пет минути по-късно падна и единственото попадение. Хакан Джалханоглу от пряк свободен удар отправи страхотен шут и кълбото влетя точно покрай лявата греда на Мюлер.

Всичко приключи в 114-та минута, след груба грешка на вратаря на гостите, който първо изпрати балонно топката в центъра на терена, там я овладя играч на Байер, който светкавично намери Щефан Кислинг. Кислинг видя излезлия напред страж и го атакува веднага, и реализира за 2:0. Нямаше време за повече реакция от страна на Кайзерслаутерн, и елитният тим успя да се наложи, макар и в 120 минути.

Хофенхайм стана първият четвъртфиналист за Купата на Германия, след като нямаше проблеми при гостуването си на Аален, и се наложи с 2:0. Еужен Полански в 16-та и Кевин Воланд в 56-та решиха мача за Хофенхайм, срещу втородивизионния му съперник.