Германският участник в Шампионската лига Борусия Мьонхенгладбах окачи първи сериозен скалп на колана си още на старта на новия сезон в Бундеслигата. На своя стадион момчетата на наставника Андре Шуберт изковаха успеха над силния тим на Байер Леверкузен с 2:1 след драма в края. 

Мачът беше равностоен и двата отбора имаха доста положения през първата част. По-чистите бяха за домакините, но Рафаел и Оскат Венд направиха страхотни пропуски в 21-та минута. Малко след това и Андре Хан не можа да преодолее стража на "аспирините". От своя страна гостите отговориха с изстрел на Карим Белараби, който за малко да се превърне в гол, но неуспешно. 

Развръзката преди почивката дойде в продължението на първата част. Тогава страхотна грешка в защитата на Леверкузен позволи на Андре Хан да излезе сам срещу вратаря на Байер и той с плътен удар в близкия му ъгъл откри резултата и йвърли в екстаз публиката по трибуните. 

В 50-та минута гостите бяха близо до изравняването, но Кевин Кампъл тресна гредата. Но радостта за играчите на Леверкузен предстоеше. И тя стана факт в 80-та минута, когато резултатът беше изравнен. 

Тогава след продължителна атака играч на Борусия за малко да си вкара автогол, но вратарят отби топката към аутлинията. Там беше Карим Белараби, който с глава я върна във вратарското поле и Йоел Похянпало от няколко метра нямаше как да сбърка и се разписа за 1:1. 

Мнозина може би помислиха, че при този резултат ще дойде и краят на мача. Но не би. В 85-та минута Торган Азар изведе с прекрасен пас зад защитата Ларс Щиндъл и той с прекрасен плътен удар не остави шансове на вратаря Бернд Лено, за да оформи и крайното 2:1. Така Борусия Мьонхенгладбах тръгна с важни три точки, а Леверкузен ще поправя тази грешка по-нататък.