Отборът на Борусия Мьонхенгладбах се утвърди на третата позиция в Бундеслигата след важен, но и очакван успех над борещия се за оцеляване Падерборн на свой терен. Домакините победиха с 2:0. 

И двете им попадения обаче паднаха след фатални за противника рикошети. Фабиан Джонсън преди почивката и Патрик Херман след нея отбелязаха попаденията, с които тимът взе ценните три точки, с които удължи серията си от мачове без загуба вече на три поредни. 

Иначе мачът започна с лек натиск на тима на Борусия и той се отплати с ранна преднина. Още в 18-та минута Фабиан Джонсън откри резултата. Американецът стреля от границите на наказателното поле, топката рикошира в крака на защитник и излъга вратаря на Падерборн, озовавайки се в мрежата му за 1:0. 

Това беше и резултатът, при който дойде почивката, а малко след нея Рафаел от състава на мьонхенгладбахци пропусна страхотен шанс да увеличи резултата в полза на своя отбор. 

Това статукво се запази почти до самия край на мача, когато интригата вече беше убита от Херман. В 81-та минута той стреля по диагонала в наказателното поле след отбита от вратаря топка, изстрелът му рикошира в крака на защитник и се озова в мрежата за 2:0. 

Този резултат остана и до края, като благодарение на него Борусия се затвърди на третото място. Тимът вече е с 40 точки, с четири повече от четвъртия Байер Леверкузен. Падерборн пък е 16-и, което е позицията за плейоф след края на сезона. Гостите в днешния мач са с 23 точки и са само с една повече от Фрайбург, който е под чертата.