Отборът на Борусия Мьонхенгладбах се наложи по категоричен начин с 5:1 при гостуването си на Айнтрахт от 9-я кръг на Бундеслигата.

Гостите стартираха силно, като резултатът бе открит след 16 минути игра. Рафаел се озова на изгодна позиция и се разписа за 1:0. Малко след попадението Рафаел бе в основата на ново опасно положение, но в тази ситуация не се стигна до промяна на резултата. В 28-ата минута Ян Зомер игра непозволено спрямо съперник в наказателното поле на гостите и така домакините получиха право да изпълнят дузпа.

Александър Майер се нае с изпълнението, като направи 1:1.

След почивката обаче Махмуд Дауд отново изведе Мьонхенгладбах напред. Той получи топката пред наказателното поле, стреля, стана рикошет в бранител на домакините и така топката се озова в мрежата на Айнтрахт за втори път в двубоя.

След това попадение наказателната акция на гостите стана още по-сериозна. В 57-ата минута Дауд подаде към Рафаел, който записа втори гол на сметката си, покачвайки на 3:1.

8 минути преди края на редовното бе отсъдена дузпа в полза Борусия. Андре Хан се нае с изпълнението и бе безкомпромисен – 4:1. В добавеното време на двубоя Хан отбеляза втория си гол в мача, оформяйки крайното 5:1.

В класирането Борусия Мьонхенгладбах е 10-и с 12 точки, а Айнтрахт е 13-и с 9 пункта.

Срещи от деветия кръг на футболното първенство на Германия:

Шалке 04 - Херта - 2:1

Волфсбург - Хофенхайм - 4:2

Хамбургер ШФ - Байер Леверкузен - 0:0

Аугсбург - Дармщад - 0:2

Вердер Бремен - Байерн Мюнхен - 0:1

Айнтрахт - Борусия Мьонхенгладбах - 1:5

в неделя:

Кьолн - Хановер 96

Щутгарт - Инголщад

от петък:

Майнц 05 - Борусия Дортмунд - 0:2