Отборът на Майнц 05 продължава с чудесното си представяне от началото на сезона в Бундеслигата и в 4-ия кръг на германския шампионат победи с 2:0 Борусия Дортмунд. Момчетата на Каспер Хюмланд останаха един от петте непобедени от началото на кампанията отбори, макар че двубоят можеше да се развие по различен начин заради дузпата, която „жълто-черните“ получиха 20 минути преди края.

Адриан Рамос първи в мача имаше шанс да се разпише, като в 14-ата минута получи страхотно подаване от Пиер-Емерик Обамеянг, но не сполучи при изстрела си с глава.

В 36-ата домакините показаха зъби, като Шинджи Оказаки се ориентира най-бързо в битката за една отскочила топка, ала Роман Вайденфелер отрази.

Четири минути по-късно Рамос пак беше близо до попадението. Този път колумбиецът стреля почти от упор, а топката намери десния страничен стълб.

Втората част също започна с натиск на Борусия, като в 54-ата минута два поредни изстрела на Рамос и Обамеянг бяха блокирани от защитници на Майнц в последния момент.

Така се стигна до 66-ата минута. Хайро Сампейро даде пас като по конец за Шинджи Оказаки и последният от няколко метра нямаше как да сбърка.

Три минути по-късно изглеждаше така, сякаш японският герой щеше да се превърне в големия грешник. Голмайсторът игра с ръка в наказателното си поле и гостите от Дортмунд получиха правото да изпълнят дузпа. Чиро Имобиле се нагърби с отговорността, а 21-годишният страж Лорис Кариус отрази удара му.

Четвърт час преди края Майнц секна порива на Борусия с втори гол. Матиас Гинтер върна лошо топката назад към Вайденфелер, който не успя да предотврати влизането й в мрежата – 0:2.

В последната минута Хенрих Мхитарян можеше да върне едно попадение, но при опита си за добавка нацели лявата греда.

Така Майнц събра 8 точки от началото на кампанията и се изравни с Байерн, Хофенхайм и временния лидер Падерборн. Дортмунд пък заема 8-ото място с 6 пункта след 2 победи и 2 загуби.