Майнц сложи точка на серията си от два мача без победа в Бундеслигата, като в жертва на тима се превърна Дармщад. На свой терен момчетата на Мартин Шмид надделяха с 2:1 и полека-лека се катерят към челните позиции. 

Още от самото начало на този мач стана ясно кой ще доминира в този двубой. Още в 5-та минута домакините поведоха с попадение на Пабло де Бласис след перфектно проведена атака през целия терен. Аржентинецът завърши подаване на Гаетан Бюсман и даде аванс от 1:0 на тима си. 

В 19-та минута унгарският национал Ласло Клайнхайслер пропусна да изравни за Дармщад, а малко след това Джон Кордоба изпусна невероятен шанс за Майнц да отбележи втори гол за тима си. 

Юнус Мали също пропиля шанс за домакините, преди да се стигне до драмата точно преди почивката. В 45-та минута гостите получиха право да изпълнят дузпа. Антонио Чолак обаче не запази хладнокръвие и я пропиля, с което Дармщад изпусна златен шанс за изравняване. 

Това беше наказано в 56-та минута. Тогава домакините получиха право да изпълнят дузпа, а от 11-те метра Юнус Мали прониза вратаря за 2:0 и предопредели до голяма степен крайния победител в този мач. 

До края на мача темпото поспадна, като Даниел Бросински от Майнц изпусна да направи преднината на тима си класическа от пряк свободен удар малко преди края на мача. Все пак остана време за почетно попадение за Дармщад. 

То падна в третата минута на продължението, а негов автор беше Свен Шиплок, който този път отбеляза отсъдената дузпа за отбора му, втора в мача. Но до края просто нямаше време за обрат и Майнц се поздрави с трите точки. 

Така момчетата на Мартин Шмид вече имат 11 точки на седмата позиция и са само на една от зона Европа и на шест от лидера Байерн. Дармщад е над линията на изпадащите с актив от 5 точки.