Ръководството на Ливърпул е започнало предварителни разговори с представители на германския специалист Юрген Клоп. Според информациите в някои от английските медии, бъдещето на мениджъра Брендън Роджърс остава неясно, въпреки че преди известно време, от щаба на „червените“ обявиха, че остават зад специалиста.

Ливърпул направи разочароваща кампания, като не успя да спечели нито един трофей, а мястото на отбора в Топ 4 виси с пълна сила. Очаква се след края на сезона, ръководството на клуба да направи сериозни промени в цялата структура на клуба. Става дума за промени в първия състав и трансферния комитет, като такива не са изключени и в треньорския щаб на мърсисайдци.

Оторизирани представители на „червените“ вече са имали разговори с представители на Юрген Клоп, който миналия месец обяви, че напуска Борусия Дортмунд след края на сезона. Те са пожелали да бъдат информирани за ситуацията около Клоп и неговите намерения за бъдещето.

Освен Ливърпул, кандидати за подписа на специалиста са още Манчестър Сити, като почти сигурно е, че след края на сезона Мануел Пелегрини ще бъде освободен от поста си.