Селекционерът на германския национален отбор Йоаким Льов ще има шанс да защити световната титла с Бундестима, която извоюва миналото лято в Бразилия. Възможността това да не се случи съществуваше заради настоящия договор на специалиста. 

Льов е обвързан с Германия до края на европейските финали във Франция през 2016 г. Но местният футболен съюз вече е започнал преговори с представителите на треньора за удължаването на контракта до Мондиал 2018 в Русия. 

Според най-тиражното и авторитетно издание в страната "Билд", разговорите между двете страни вече са в изключително напреднала фаза и официалното споразумение може да бъде обявено до края на месеца около контролата с Австралия. 

Засега от Германския футболен съюз нито отрекоха, нито потвърдиха информацията. Но отдавна е ясно, че ръководителите на футбола в страната искат да задържат изключително успешния наставник начело за още време. 

"Към този момент нямаме какво да коментираме. Ако има нещо официално, ще го разберете първо от нас", сподели говорител на Германския футболен съюз пред репортер на вестника. 

Йоаким Льов е изключително успешен, откакто пое националния отбор на Германия. За четирите големи първенства, в които е водил Бундестима, той винаги го е извеждал минимум до полуфинал. А "черешката на тортата" беше световната титла в Бразилия през юли миналата година.