Шампионът на Германия Байерн Мюнхен записа победа в последния си мач от сезона, налагайки се с 3:1 над Хановер на „Алианц Арена“. Германският колос си бе осигурил Сребърната салатиера предсрочно, като единствената въпросителна днес за „баварците“ бе дали нападателят на тима Роберт Левандовски ще мине котата от 30 гола.

Именно полският национал откри резултата в полза на домакините в 12-ата минута, а попадението бе под номер 30 за Левандовски през сезона. Така нападателят се превърна в първия футболист от 39 години насам в Бундеслигата, който минава тази бройка голове, нещо повече – Левандовски е първият чуждестранен футболист, който бележи 30 гола в един шампионат в Германия.

За последно нападателят на Кьолн Дитер Мюлер вкара 30 гола през 1977 година.

Другите два гола за Байерн реализира Марио Гьотце, а за гостите от Хановер бе точен Артур Собие през втората част.

Така тимът на Пеп Гуардиола, който напуска отбора, за да поеме Манчестър Сити, приключи сезона с актив от 88 точки, а тимът на Хановер, който отдавна изпадна във втора Бундеслига, събра скромните 35.  

В същото време Борусия Дортмунд успя да стигне до равенство 2:2 с Кьолн, докато съименниците им от Мьонхенгладбах надделяха с 2:0 като гости на Дармщадт.

Така през новия сезон в групите на Шампионската лига ще играят тимовете на Байерн, Борусия Д и Байер Леверкузен, докато Борусия Мьонхенгладбах ще започне участието си от квалификационните кръгове.

Квотите за Лига Европа пък бяха заети от Шалке, Майнц и Херта Берлин.

В същото време Щутгарт и Хановер загубиха елитния си статус и догодина ще се състезават във втория ешелон на германския футбол, а Айнтрахт Франкфурт ще трябва да играе решителен бараж за оставане в Първа Бундеслига.

Ето и всички резултати от последния кръг на Бундеслигата:

Аугсбург – Хамбургер 1:3

Байер – Инглощадт 3:2

Байерн – Хановер 3:1

Борусия Д – Кьолн 2:2

Дармщадт – Борусия М 0:2

Хофенхайм – Шалке 1:4

Майнц – Херта 0:0

Вердер – Айнтрахт Франкфурт 1:0

Волфсбург – Щутгарт 3:1