Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп искрено си призна, че се притеснил сериозно, когато снощи му се наложи да заменя принудително своята звезда Марко Ройс.

Германският национал пострада при успеха с 2:0 над Динамо Дрезден в осминафиналите за Купата на Германия, след като бе ритнат в пищяла от Денис Ердман и вследствие сменен с Хенрих Мхитарян в 24-ата минута.

„Става дума наистина само за натъртване при Марко, вечерта беше добра“, каза Клоп.

„Изглеждах толкова ядосан в онзи миг, защото ми изглеждаше така, сякаш му бяха счупили крака. Аз съм просто устроен човек, а всички ме гледаха така все едно кракът му беш счупен. Аз наистина повярвах, че това е така“, допълни специалистът.

„Надявам се следващия път да ме информират по-навреме, че става дума само за натъртване.“

Колкото до самото единоборство с участието на Ердман, наставникът сподели: „Казах го и по-рано – не се прави така. Вижте, топаката е далеч от него. Марко иска да подмине Ердман, който със своето коляно го улучва в бедрото. Това беше абсолютно ненужно. Имаше и подобна ситуация с Хефеле, който удари с лакът Чиро Имобиле и му отвори аркада. Това също не беше наказано от съдията. Но ако Марко се е разминал само с натъртване, в крайна сметка ние сме щастливи. Важното е, че победихме и сме в следващия кръг“, завърши Клоп.