Един от капитаните на Борусия Дортмунд Матс Хумелс заяви, че е поласкан от интереса на Манчестър Юнайтед към себе си, но ще остане на „Сигнал Идуна Парк“ и за следващия сезон.

26-годишният германски национал от години попада в плановете на „червените дяволи“ и това лято имаше вариант да се озове във Висшата лига. Самият Хумелс изрази желание в даден етап от кариерата си да се пробва в шампионат извън родината си, но очевидно новият наставник Томас Тухел и клубното ръководство са убедили бранителя да остане.

„Винаги има слухове за почти всички от нашите футболисти, но аз реших да не правя трансфер тази година“, съобщи Хумелс пред репортерите в Сингапур, където е с Борусия на предсезонно турне.

„Разбира се, когато са замесени големи отбори, а Манчестър Юнайтед е един от най-големите клубове в света, това е чест. Аз обаче реших да остана тук. Част съм от Борусия вече дълго време и не съм си поставял лимит. Трудно е да кажа какво ми готви бъдещето, но след 7 години все още съм тук“, завърши Хумелс.