Отборът на Хамбургер успя да запази елитния си статус в решителен сблъсък за оставане и влизане в Първа Бундеслига срещу Карлсруе на Илиян Мицански. Тимът от Хамбург стигна до заветния успех с 2:1, но победата не дойде никак леко и гостите имаха нужда от продължения, за да я постигнат. Българският нападател на Карлсруе започна срещата на резервната скамейка и не се появи в игра.

Карлсруе поведе в резултата в 79-ата минута, когато Ейнхолд Ябо откри за домакините. Той се разписа във вратата на Хамбургер, след като остана сам срещу вратаря на гостите и с лекота го преодоля.

Съдбата обаче се усмихна на елитния тим в добавеното време, когато Диас от фаул препарира стража на домакините и доведе нещата до 1:1. След като и първият плейоф бе приключил при същия резултат се стигна до продължения.

В допълнителния половин част по опитният състав на Хамбургер стигна до нов гол, с което и до пълен обрат на срещата. В 115-ата минута Никола Мюлер се разписа и хвърли в екстаз феновете на тима, които вече предчувстваха успеха.

В последните секунди на продълженията обаче, домакините стигнаха до дузпа, след като защитник на Хамбургер игра с ръка в наказателното поле. Нервите на Роуен Хенингс обаче не издържаха и футболистът на Карлсруе пропусна от бялата точка, с което подари успеха на тима от Хамбург.

Така, макар и много трудно, Хамбургер успя да се спаси от изпадане и през следващия сезон ще продължи да се състезава в германския елит.