Бившият наставник на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес се изказа в подкрепа на своя наследник Хосеп Гуардиола, който вече седмици наред е критикуван усилено в Германия.

Испанският наставник си тръгва в края на сезона, за да поеме Манчестър Сити, а немските медии го упрекнаха, че в трите си години начело на баварците не успя да достигне финал в Шампионската лига.

Неговият предшественик Хайнкес постави много висок стандарт със завоювания требъл през сезон 2012/2013, когато Байерн спечели Бундеслигата, Шампионската лига и Купата на Германия.

През уикенда Гуардиола спечели трета поредна шампионска титла на страната на Байерн и я посвети именно на Хайнкес, което зарадва 71-годишния специалист. „Бях много радостен от жеста на Гуардиола“, коментира германецът. „Аз имам само малка роля в четирите поредни титли за клуба, така че държа четвърт от постижението. Пеп спечели другите три трофея и това си е необикновено.“

„Това трябваше да бъде партито на Пеп. Не само заради четирите поредни титли, но и като начин клубът да се сбогува с него. Говорили сме си с него много пъти през тези 3 години и всеки път ми беше много драго. Говорихме си за футбол, а Пеп много се радваше, че можем да го правим на испански“, добави Хайнкес.