Наставникът на Байерн Хосеп Гуардиола не беше особено разочарован от факта, че тимът му не спечели Суперкупата на Германия. Баварците паднаха от Волфсбург след изпълнение на дузпи и за трета поредна година не могат да се докопат до трофея. 

"Очевидно е, че Бундеслигата, турнирът за Купата и Шампионската лига са много по-важни за нас. Но всеки трофей си е трофей и ме е малко яд, че не спечелихме сега. Но все пак не играхме зле."

"Жалкото е, че трябваше да се защитаваме само около две-три минути и въпреки това изпуснахме победата. Но трябва да се отдаде заслуженото и на Волфсбург, който е много добър отбор и заслужено ще играе в Шампионската лига."

"Ще се опитаме да се реваншираме на феновете си, като спечелим останалите турнири, в които участваме. Ще се опитаме и догодина да сме в битката за този турнир, след като спечелим титлата."

"Но аз няма как да съм недоволен от момчетата си, защото те показаха много добра игра и се бориха за всяка педя терен. Заслужаваха да победят, но и Волфсбург направи много, за да спечели трофея. Поздравления за всички", сподели Гуардиола.