Наставникът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола не си прави илюзии, че може да си позволи слабо представяне през новия сезон. Цели шестима играчи на баварците станаха световни шампиони с националния тим на Германия и сега от клуба искат силно представяне. 

Спортното ръководство на мюнхенския гранд има горчив опит от слаб старт на сезона веднага след края на Мондиалите през 2006 и 2010 г. и се надява този път това да не се повтаря. 

"Няма тайни в този случай. Ако не печеля с този отбор още от самото начало, явно някой друг треньор ще го прави на моето място. Не си правя никакви илюзии. Много се радвам за Германия и за факта, че станаха световни шампиони."

"Това е голям подарък за футбола в страната, но и за нашия отбор в частност, защото цели шестима са шампиони. А всички те имаха огромен принос за това", сподели Гуардиола на пресконференция. 

Очакванията в Германия са наставникът да изведе Байерн отново до трофея в Шампионската лига. Успехите на домашния терен се очаква да са дори по-лесни за постигане от предишния сезон. 

"Аз съм тук да си върша работата. Искам да го направя по най-добрия начин, както беше и в Барселона преди. Надявам се да успея и да изведа отбора до успехи", сподели Хосеп Гуардиола.