Испанският треньор на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола намекна, че може да напусне клуба в край на сезона, ако чувства, че това е най-доброто и да двете страни.

Гуардиола се надява, че решението му да не бърза с преговорите за подновяване на договора си с Байерн, няма да навреди на немския шампион. Контрактът на специалиста изтича през следващата година, а спекулациите за бъдещето му все повече се засилват.

44-годишният Пеп Гуардиола все още не е разкрил плановете си, но признава, че не е сигурен, че ще остане начело на Байерн.

„Аз съм треньор на Байерн и съм благодарен, че съм тук. Не съм взел решение за бъдещето си. Когато това се случи, ще информирам ръководството на клуба. Все още има много време, но ако продължа договора си, трябва да съм абсолютно сигурно, че това е най-доброто за клуба. Не искам да съм проблем за Байерн“, коментира Гуардиола на пресконференция и добави:

„Не съм получил никаква оферта от друг клуб.“

Испанският треньор коментира и евентуално завръщане на Филип Лам в защитата, след като в последно време игра повече в средата на терена. „Филип е един от най-важните ни играчи. Той игра на няколко позиции по време на турнето ни в Китай и се справи добре. Харесвам го в средата на терена, заради начина, по който отиграва различни ситуации. Но там имаме много алтернативи, така че ще го използвам и в полузащита, и в защита през сезона“, заяви още Хосеп Гуардиола.