Отборът на Байер Леверкузен се изкачи на четвърто място във временното класиране на Бундеслигата след минимална над Фрайбург в мач от 23-ия кръг на шампионата. „Аспирините“ се наложиха с 1:0, а единственото попадение бе дело на Симон Ролфс.

Решителният гол в мача дойде в 33-ата минута, когато след атака по дясното крило и остро центриране, стражът на гостите успя да избие, към точката на дузпата, където Ролфс с мощен шут не му остави никакви шансове.

Отборът на Леверкузен като цяло бе тимът, който диктуваше инициативата в мача, докато футболистите на Фрайбург действах предимно на контраатака.

Най-чистата ситуация аз гостите дойде едва в продължението на мача, когато след центриране в наказателното поле, Джонатан Шмидт стреля с глава, но прати топката покрай левия страничен стълб на вратата.

След това поражение тимът на Фрайбург заема място в зоната на изпадащите заедно с тимовете на Херта и Щутгарт.

В друг мач от днес Хановер и Щутгарт не успяха да излъчат победител, завършвайки 1:1, като и двата тима завършиха мача в чилсено намалени състави. Гентнер откри за гостите в 52-ата минута, а изравнителния гол бе дело на Щиндл двадесет минути преди края. В продължението на срещата червени картони видяха Харник от Щутгарт и голмайсторът на домакините Щиндл.

Хофенхайм нямаше особени проблеми срещу Майнц, побеждавайки с 2:0, а Херта излъга Аугсбург с 1:0.

Ето и всички резултати от днес:

Байер – Фрайбург 1:0

Дортмунд – Шалке 3:0

Хановер – Щутгарт 1:1

Херта – Аугсбург 1:0

Хофенхайм – Майнц 2:0