Айнтрахт записа трети пореден мач без победа, въпреки че беше изключително близо до нея в домакинството на Херта. Тимът от Франкфурт водеше до 82-та минута, в но в крайна сметка стигна само до 1:1. 

Александър Майер откри резултата в полза на домакините в средата на първата част, но осем минути преди края чешкият национал Владимир Дарида изравни и донесе точката на гостите от Берлин. 

Иначе Херта започна мача доста по-активно и имаше две страхотни възможности да открие. И в двата случая Ведад Ибишевич обаче не беше точен от изгодни положения. И така се откри възможност за Айнтрахт да поведе още при първия си шанс. 

В 22-та минута след корнер Марко Рус отклони топката с глава и я прати към Александър Майер, който беше оставен непокрит и с мощен изстрел не остави никакви шансове на стража на берлинчани, за да открие резултата. 

Това даде импулс на домакините и те имаха още два страхотни шанса до почивката да удвоят преднината си. Вацлав Кадлец изпусна страхотен шанс, а в 44-та минута Марк Щендера тресна гредата с мощен шут от 25 метра. 

Херта имаше своите възможности, но те не бяха чак толкова чисти. Франкфуртци пък пропуснаха още един златен шанс чрез Люк Кастаньос в 77-та минута, който стреля малко над вратата в наказателното поле. 

И това беше наказано от гостите в 82-та минута. Тогава Владимир Дарида направи страхотен пробив и нахлу в наказателното поле, откъдето разстреля стража на домакините, с което изравни за 1:1. 

До края повече попадения не паднаха и двата тима си тръгнаха от този сблъсък с по една точка. За Херта тя беше 11-а и нареди отбора на шестата позиция, макар и все още временно. Айнтрахт е десети с 9 точки, но може да се срине още в класирането.