Оставането на българската звезда в Монако не изглежда никак сигурно. Даже според изданието French Football Weekly, по-вероятно е кариерата на нападателя да продължи другаде, отколкото в Княжеството. 

Благоевградчанинът е обвързан с "монегаските" само до края на сезона. Това означава, че след три мача ангажиментите му с Монако приключват, а разговори за подновяването му още не са почнали. 

Според изданието, те дори няма да стартират, а заедно с него ще си тръгне и друг ветеран - Рикардо Карвальо. Португалецът навършва 37 години след броени дни и в клуба нямат намерение да го задържат заради честите му контузии. 

Интересното е, че и българинът се контузва често този сезон. 34-годишният нападател прекара доста време в лазарета заради поредица мускулни травми от октомври досега, а напоследък е измъчван и от проблеми с гърба. 

Миналата година Бербо поднови договора си с Монако точно преди последния кръг. Агентът му Емил Данчев вече обяви, че нападателят няма намерение да напуска и иска да остане, но последната дума е на ръководството.