Отборът на Сент Етиен избегна конфузна загуба у дома срещу борещия се за оцеляване Дижон в мача помежду им от 9-ия кръг на Лига 1. Нолан Ру спаси „зелените“ с точно изпълнена дузпа в продължението на срещата, която завърши при 1:1.

Срещата на стадион „Жофроа-Гишар“ имаше доста напечен финал, а причината за това бе, че Сент Етиен не се представиха на обичайното си ниво. Нещо повече – в 22-ата минута Дижон съумя да вземе аванс в резултата. В основата на гола беше асистенцията на Флоран Балмон, който до миналия сезон защитаваше цветовете на Лил. Той намери по чудесен начин Пиер Мелу, а 23-годишният играч намери начин да опъне мрежата зад Стефан Рюфие.

Оттук до края „зелените“ натиснаха много сериозно в търсене на изравнителен гол, който дойде в третата минута от продължението на срещата. Тогава Бернар разбалансира Лоик Перен в наказателното поле, а реферът посочи бялата точка. Решението му доведе до жестоки протести срещу съдията, като най-деен беше Седрик Веро. Той веднага получи жълт картон от рефера, но това не го спря и секунди по-късно съдията му показа второ официално предупрежедение.

Въпреки скандалите Нолан Ру запази хладнокръвие и съумя да реализира дузпата за крайното 1:1.

В класирането Сент Етиен е 9-и с 13 точки, докато Дижон запази 17-ата си позиция с 9 в своя актив.