Отборът на Сент Етиен смело гледа към тройката във френската Лига 1 след успех над Евиан с 3:0 в мач от 19-я кръг. С победата Сент Етиен натрупа 36 точки, колкото има и третият Олимпик Лион, който обаче е с мач по-малко и по-късно гостува на Бордо.

Тимът на Евиан остава на 18-а позиция с 19 точки в актива си, след третата поредна загуба, която записа в шампионата.

Домакините от Сент Етиен поведоха още в първата минута, когато Макс-Ален Градел вкара от центъра на наказателното с изстрел в горната част на вратата пазена от Бенжамин Лерой. Градел се възползва по най-добрия начин от подаване на Ромен Хамума, който подаде и за втория гол на Сент Етиен.

Попадението дойде в 20-ата минута и бе дело на Рики ван Волфсвинкел. Холандецът отправи точен шут с десния крак в горния десен ъгъл на вратата на съперника за 2:0 още в средата на първото полувреме.

Гостите от Евиан опитаха да върнат поне един гол до почивката и имаха шанс в 40-ата минута, когато сенегалецът Моду Сугу стреля след пас от Касим Абдалах отдясно по атаката, но пропусна. В началото на второто полувреме опасен изстрел извън наказателното поле на Милош Нинкович от Евиан бе отразен от защитата на Сент Етиен.

Домакините решиха всичко в своя полза с третия си гол в 65-ата минута насрещата. 27-годишният Ромен Хамума ознаменува добрата си игра с попадение за 3:0, след като вкара с далечен изстрел в горния ляв ъгъл на вратата на гостите.

Така Сент Етиен увеличи серията си на шест мача без поражение във Франция.

Резултатите от 17-я кръг на Лига 1:
Каен - Бастия - 1:1
Лориен - Нант - 1:2
Метц - Монако - 0:1
Рен - Реймс - 1:3
Тулуза - Гинган - 1:1
Пари Сен Жермен - Монпелие - 0:0
Ланс - Ница 2:0