Нант спъна Марсилия с 1:0 в мач от 33-ия кръг на първенството на Франция. С това „канарчетата“ индиректно помогнаха и на тима на Бербатов Монако да остане в в челната тройка, преди още „принцовете“ да са изиграли своя мач.

В 21-ата минута Нант стигна до гол във вратата на марсилци. Погрешен пас към вратаря на Марсилия Стив Манданда позволи на Серж Гакпе да се добере до топката и да я изпрати във вратата на подхлъзналия се междувременно страж на гостите.

В 29-ата минута разбъркване пред вратата на „канарчетата“ за малко не доведе до изравнителен гол, но в крайна сметка ударът на Бачуаи изпрати топката над напречната греда.

В 37-ата минута Марсилия изпрати топката в мрежата на Нант, но голът не бе зачетен поради засада.

В 44-а минута и гредата помогна на вратаря на Нант Реми Риу да запази вратата си суха.

Марсилия продължи да преследва изравняването и след почивката. Особено добра ситуация за гол въникна 4 минути преди края, когато Лукас Окампос отново затрудни Риу, но вратарят съумя да спаси удара с левачката на футболиста на Марсилия.

Така след 33-ия кръг Марсилия остана четвърти с 57 точки, на една зад третия Монако, докато Нант е 10-и с 43 точки. Води Лион с 64, пред ПСЖ 62.