Шампионът на Франция Пари Сен Жермен започна успешно защитата на трофея си, след като в откриващия мач на първия кръг в Лига 1 победи Лил навън с 1:0. Единственият гол падна след мълниеносна комбинация, на върха на която се оказа Лукас Моура. Победата бе изключителна сладка за парижани не само защото бе сред един от основните съперници на домашната сцена, но също така и заради факта, че от 28-ата минута те играеха с човек по-малко.

Двата тима направиха отличен първи четвърт час на мача, който премина неусетно с много диманика и атаки към двете врати. До чисти ситуации пред двете врати не се стигна, но в 7-ата гостите имаха сериозни претенции за дузпа. Единсон Кавани се откъсна сам срещу вратаря Винсънт Енияма и го финтира, след което последва побутване на Павард и падане на уругваеца, който тичаше на скоросто. Съдията Фреди Футрел обаче бе категоричен, че няма дузпа въпреки горещите протести на нападателя.

В 17-ата минута Хавиер Пасторе блесна с марков рейд отляво по атаката, като навърза двама бранители и опита шут от остър ъгъл, който бе блокиран.

Десетина минути по-късно дойде и един от ключовите мигове в мача. Адриен Рабио не успя да овладее топката след подаване от тъч и задъра за фланелката Себастиан Коршиа, като вече имаше един жълт картон. Реферът нямаше друг избор и изгони младока. От последвалия фаул Ерик Ботеак центрира остро към първа греда, където настъпи голямо меле и Давид Луис се намеси в сюблимния момент, за да изчисти в корнер.

Въпреки че играеше с човек по-малко ПСЖ продължи да бъде по-опасният тим и в 57-ата минута откри резултата с брилянтна атака. Кавани и Матуиди разиграха с едно докосване, за да може французинът да разсече централната защита на „кучетата“ с извеждащ пас към Лукас Моура. Бразилецът преодоля елегантно вратаря Енияма и насочи топката в празната врата – 1:0.

Лил наложи териториален натиск пред вратата на дебютиралия Кевин Трап, но без да създаде нищо повече от разбърквания. ПСЖ пък можеше да реши всичко в 77-ата минута, когато при центриране от пряк свободен удар непокритите Кавани, Матуиди и Тиаго Силва се разминаха на сантиметри с топката, като бразилецът дори я закачи леко, но не можа да я насочи във вратата.

Лил продължи да натиска безплодно до края. В петминутното продължение Кавани получи шанс да убие всякаква интрига след хубаво подаване на Жан-Кевин Агустен, ала изстрелът му намери тялото на един от бранителите пред опразнената врата.