Отборът на Олимпик Лион записа важни три точки в борбата за директно място в Шампионската лига след като победи с 2:1 Газелек Аячо като домакин в мач от 36-я кръг на френската Лига 1 и с натрупаните 62 точки отново се изкази на втората позиция в класирането. С по-добра голова разлика Лион изпревари Монако, който също има 62 точки в актива си, но отстъпи на третото място във временното класиране.

С успеха Лион увеличи серията си без поражение във френската Лига 1 на девет срещи. Тимът на Газелек Аячо пък е 17-и с 37 точки в актива си, само на една от зоната на изпадащите във Франция.

Лион поведе с 2:0 още до почивката на двубоя след като в 11-ата минута Рашид Гезал се разписа директно от корнер, изненадвайки защитата на гостите. В 40-ата минута пък Масуел Корне се възползва от грешка на вратаря на Газелек Аячо и удвои преднината на Олимпик Лион на 2:0.

Гостите успяха да върнат едно попадение в 49-ата минута, когато влезлия като резерва само три минути по-рано Грегори Пужол реализира за 2:1.

До края чистите голови ситуации липсваха и за двата тима, освен един удар на Александър Лаказет в 79-ата минута и спасяване на вратаря на Лион Антони Лопес в 89-ата минута.