Агентът на Тиаго Силва на практика постави ултиматум пред ръководството на Пари Сен Жермен. Той изисква от клубните босове да дадат отговор до декември дали ще предлагат нов договор на клиента му, в противен случай двамата ще се ориентират към напускане.

Още през ноември, когато Милан бе поет от нови китайски собственици, се заговори, че Силва може отново да облече екипа на „росонерите“. Ако се съди по думите на неговия агент Пауло Тонието, то като цяло трансфер в друг тим изглежда твърде вероятна опция.

„Важно е всички да разберат, включително и ПСЖ, че нещата трябва да се изяснят през декември. Ако ПСЖ не пожелае да предложи на Тиаго нов договор дотогава, ние ще търсим начин да напуснем“, каза Тонието.

„Тиаго е футболист, който е искан навсякъде в Европа. Вече има предложения от три или четири големи клуба“, добави още той.

32-годишният Тиаго Силва има договор с ПСЖ до края на кампанията, като получава годишно възнаграждение от 13 милиона евро. Той е в клуба от 2012 година, когато бе продаден от Милан в пакет със Златан Ибрахимович.