Ница се укрепи на върха след победа над новака Метц като гост. Тимът от Лазурния бряг надделя с 4:2, макар и без контузената си звезда Марио Балотели, който не беше и в групата заради проблемите си.

В герой за гостите се превърна Аласан Плеа, който реализира хеттрик. Вилан Сиприен вкара последния гол за Ница, докато за домакините точни бяха Жорж Манджек и Хабибу Диало с първото си докосване в мача.

Битката започна добре за гостуващия отбор, който поведе след само 12 минути игра, когато Жан-Микаел Сери намери перфектно Аласан Плеа и нападателят сложи началото на головата си серия.

Но домакините изравниха сравнително бързо с попадението на Манджек в 25-та минута. Но отново отборът от Лазурния бряг дръпна напред, като Плеа се разписа от дузпа в 38-та минута. Така почивката дойде с гол аванс за лидера.

Но Метц не се отказа. Влезлият само секунди преди това на мястото на голмайстора Манджек - Хабибу Диало - с първото си докосване до топката направи 2:2. Развръзката на този мач дойде в последните минути.

Първо Плеа направи 3:2 след асистенция на Юнес Белханда, а в последните минути на продължението Сиприен сложи точката на интригата и спора с попадението си, с което оформи и крайния резултат.

Така Ница запази аванса си от четири точки на върха пред Монако и има вече 26 в актива си. Метц е в средата на таблицата със своите 13 точки, но е само на три пред зоната на изпадащите.