Монако и Лион влязоха в дербито помежду си без допуснат гол през 2015-та, и го завършиха по същия начин, след 0:0.

Димитър Бербатов игра пълни 90 минути за Монако, и се отчете с греда.

Рано-рано Гюркуф тества Субашич, но вратарят на домакините действаше отлично. Лион обаче бе принуден да направи и бърза промяна в състава, след като Милан Бишевац получи травма, усуквайки лошо коляното си. Още в 18-та минута той отстъпи мястото си на Роуз.

Точно преди това Бербатов се измъкна именно от Бишевац, но нацели гредата, вместо да реализира.

Минути по-късно, българският нападател създаде отличен шанс за Силва, но той шутира в аут.

Бензия имаше друга добра възможност, за Лион, но ударът му мина малко над напречната греда.

Бербатов изпусна нервите си и бръкна с пръст в окото на Толисо, но и Монако трябваше да направи принудителна смяна малко по-късно, когато Андреа Раги получи контузия.

Пет минути след началото на второто полувреме, арбитърът не зачете гол за Монако, след като Жоао Моутиньо прати топката в мрежата от пряк свободен удар, докато трябваше всъщност да изпълни непряк.

Бензиа и Фекир пропуснаха още няколко добри атаки за гостите, но Лион загуби и Гуркюф в средата на второто полувреме, заради болки в гърба.

Изключително груба постъпка на Уолъс помрачи всички останали събития на терена. След като Самуел Умтити бе паднал на терена в пеналта, Уолъс стъпи с всичка сила върху крака му - и остана без последствие.

Едно от последните положения в мача бе отново пред Бербатов, но ударът му с глава след центриране на Курзава премина покрай вратата.