Всички в лагера на Лион тръпнат в нервно очакване на новини от лекарския щаб на тима. В момента на прегледи е голямата звезда на "хлапетата" Александър Лаказет, който получи контузия в последния мач. 

В неделя в мача срещу Метц той напусна терена накуцвайки, а първоначалните прегледи показаха, че вероятно се касае за травма в подколянното сухожилие. Все още обаче не е ясно колко време ще бъде извън терените. 

Със сигурност топреализаторът на тима няма да играе в предстоящия мач с Монако на 1 февруари. В зависимост от тежестта на проблема му, той може да отпадне и за важния сблъсък с Пари Сен Жермен на 8 февруари. 

Очаква се той да премине допълнителни прегледи, за да се разбере кога точно ще може да поднови занимания. Всички в лагера на Лион се надяват това да е възможно най-скоро, за да не губи много игрово време. 

Лаказет е голямата звезда на лидерите в Лига 1 през тази кампания. Той е вкарал 22 гола в 21 мача и е с огромна заслуга за първата позиция в класирането на седемкратните шампиони на Франция.