Тимът на Олимпик Лион не допусна изненади при гостуването си на 17-ия в Лига 1 Реймс и спечели убедително с 4:2 в среща от 34-ия кръг на френското първенство. Момчетата на Хубер Фурние временно настигнаха шампиона Пари Сен Жермен, с когото имат еднакъв актив от точки – по 68 – но столичани във вторник имат отложен мач срещу Метц.

Визитата на „Стад Аугуст-Делан II“ започна повече от отлично за „хлапетата“, които след само 6 минути игра вече водеха с 2:0. Корентин Толисо откри резултата във втората минат след центриране от корнер на Клеман Грение. Плеймекърът насочи подаването си на първа греда, където Александър Лаказет се размина с топката, но така заблуди и вратаря, а при далечната греда с тяло неговият съотборник  добута кълбото в мрежата.

В 6-ата минута Лаказет пък заши 26-ия си гол в първенството, след като получи перфектно центриране от Клинтън Нджие. Крилото центрира отдясно, а в другия край на наказателното поле голмайсторът на шампионата прокара кълбото през краката на вратаря.

Домакинити намалиха резултата в 13-ата минута, когато далечен шут на Алексис Пеже рикошира в защитник и заблуди стража на Олимпик.

Нджие от своя страна покачи до 3:1 в 20-ата минута. Анри Бедимо проби на скорост отляво и прати фалцова топка около точката на дузпата, където Нджие с много красив удар от въздуха с крак насочи кълбото в горния ляв ъгъл.

В края на мача съперниците си размениха по още един гол, като първо в 90-ата минута Микаел Такалфред от Реймс си вкара автогол, но секунди по-късно Гаетан Шарбоние оформи поражението с 2:4.